Célunk, hogy vizsgálatunk tapasztalatait minél sokrétűbben mutassuk be. Az alábbiakban közölt kutatási eredmények több dimenzióban, több nyelven mutatják be ugyanazt; a vidéki falvak tartósan állás nélkül levő embereinek meglehetősen kilátástalan helyzetét. Az itt található tanulmányok, interjúrészletek, hangfelvételek, fotók és egy kisfilm műfaji sokféleségével az volt a célunk, hogy minél szélesebb közönség érdeklődését felkeltsük, hogy figyelmüket a vizsgált problémakörre irányítsuk.

Ennek megfelelően a kutatási eredményeinket nem csupán a szűkebb-tágabb szakmának ajánljuk, hanem a szélesebb publikumnak is, különös tekintettel a társadalomismereti tanulmányok iránt érdeklődő személyek, oktatási közösségek általi hasznosításra.

Kérjük, hogy amennyiben az anyagainkat fel szeretné használni, azt a következő forrásmegjelöléssel tegye:
Pro Cserehát Egyesület, 2013.
www.pillangokutatas.bffd.hu

Keresés
A kutatásról készült kisfilm A Pro Cserehát egyesület által végzett, ˝A szociális segély csökkentésének hatásai a vidéki Magyarországon, 2012 - interdiszciplináris dokumentáció˝ című kutatás keretében készült kisfilm.
Megjelent a kutatás kétnyelvű kiadványa. Kapható az Írók Boltjában (Budapest, VI. Andrássy út 45.) és a CEU Könyvesboltjában (Budapest, V. Zrínyi utca 12.)